manfaat daun sirsak dan cara pengolahannya

manfaat daun sirsak dan cara pengolahannya Придобивките од soursop овошје добра како и придобивките од змеј овошје, soursop овошје има многу придобивки за решавање на широк спектар на здравствени проблеми. Многу истражувања која вели дека soursop овошје може да се користи како алтернатива лек за ракот . Не само дел од овошјето што можеме да го користиме , но другите делови како што се soursop остава на кожата може да се земе бенефиции.

Soursop овошје е плодот што е зелена , постојат како мека трње , а ретки на кожата и има сладок и кисел вкус . Да бидат во можност да се добие на својствата на овошје sirrsak , можете да го консумираат непосредно или преку што го прави сок пијалок кој може да се ублажат жед.

 Зошто soursop овошје може да се справат со разни болести ? Тоа е затоа што содржината содржани во soursop овошје, soursop овошје кои се богати со витамин Ц содржината на 20 mg на 100 грама овошје месо. Содржината на витамин Ц кој е многу високо на soursop овошје е антиоксидант кој работи за подобрување на нашиот имунолошки систем. Во прилог soursop се исто така богата со растителни влакна кои достигнаа 3,3 g на 100 g овошје месо , што е потребно од страна на нашите тела. Во следната табела супстанции dizi soursop овошје (по 100 грама ) и придобивките кои може да се добие .

    Енергија: 65 Kcal
    Протеини: 1 g
    Масти : 0,3 грама
    Јаглехидрати : 16,3 грама
    Калциум ( Ca ) : 14 mg
    Фосфор ( P ) : 27 mg
    Влакна : 2 g
    Железо ( Fe ): 0,6 mg
    Витамин А: 1 RE / 10 (SI)
    Витамин Б1 : 0,07 mg
    Витамин Б2 : 0,04 mg
    Витамин Ц : 81.7 до 20 mg
    Ниацин : 0,7 mg

Да се ​​справат со дијареа или дијареа кај доенчиња
Ако бебето има пролив или течни столици , тогаш веднаш може да се подготви soursop овошје е зрело , а потоа гмечи и филтрирана за да земе вода . Потоа пијалоци 2-3 лажици на дијареа кај деца .

За лекување на заболувања на црниот дроб
За среќа третираат вашиот црниот дроб потоа други брза храна оброци. Вие само треба да пијат soursop сок за 1 недела како замена за оброк .

Да се ​​третираат hemorrhoid .
Soursop овошје , исто така, може да се користи за лекување на хемороиди. Трик , стискаш на soursop овошје е зрело, тогаш земи 1 чаша вода. Пијте 2 пати на ден, наутро и попладне .

Да се ​​надминат болката урината на мочниот меур
Подготви половина зрел плод soursop , шеќер и сол по вкус. Готви ги сите состојки во компот . Јаде обични, и врши редовно го секој ден за 1 недела по ред .

За лекување на Anyang - anyangen
Anyang - anyangen е оштетена мокрење чувствува како гори болка. Да се ​​надминат веднаш да спремиме половина зрел плод soursop и шеќер по вкус. После тоа soursop овошје излупени и се варат со шеќер заедно со 2 чаши вода. По готвењето , вирус и пијат вода.

Други својства на soursop овошје е да се надминат надминување запек, помага формирање на коските , зголемување на издржливост , забави процесот на стареење, се користи како алтернативен третман на камен на жолчка, antisembelit , гихт, зголемен апетит , како и подобрување на системот за варење .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply